Wil je online een professionele uitzending “streamen” van bijvoorbeeld je kook of DJ kunsten? ZoMaar Zichtbaar kan dat samen met jou realiseren!

Wat is Livestreaming?

Livestreamen is het tot stand brengen van een live of rechtstreekse uitzending van een gebeurtenis. Dit ken je bijvoorbeeld van televisie, waarbij zaken als een persconferentie, voetbalwedstrijd of een bezoek van de koning tijdens koningsdag live worden vertoond. Met “live” wordt dan bedoeld dat dit op het zelfde moment vertoond wordt als dat het plaatsvind.
Voor een livestream worden er diverse camera’s op locatie geplaatst en wordt er een internet verbinding tot stand gebracht. Zo kunnen de live beelden worden verzonden naar de kijkers. Doordat er op locatie ook techniek voor de regie aanwezig is, kunnen de beelden worden gecombineerd met bijvoorbeeld foto’s, powerpoint presentaties of eerder opgenomen interviews of video’s. Dit maakt livestreaming heel geschikt om – voor diegenen die niet bij het evenement aanwezig zijn – een erg complete en realistische indruk te krijgen van wat er gebeurd.
Waar de livestream door de kijkers kan worden bekeken kan verschillen. Meestal gebeurd dit op een afgeschermde website, zodat de livestream niet zomaar voor iedereen zichtbaar is. Maar in sommige gevallen kan het ook wenselijk zijn om de uitzending openbaar te doen. In dat geval wordt er bijvoorbeeld gekozen voor platforms als Youtube of Facebook, zodat iedereen die dit wil, de uitzending kan volgen.

Onze service?

Vooraf bespreken we uiteraard je wensen met betrekking tot de getoonde beelden. We nemen het script van de uitzending of het evenement samen door en bepalen welke aspecten duidelijk in beeld moeten worden gebracht. Ook bekijken we samen wanneer en of er andere inhoud moet worden getoond dan de live beelden.
Denk bijvoorbeeld aan een fotopresentatie of bijvoorbeeld een powerpoint presentatie tijdens een zakelijke presentatie. (hierbij is het overigens ook mogelijk om dit “split screen” te tonen, zodat de kijker zowel de presentatie als de spreker ziet).
Op de dag zelf komen wij ruim van tevoren naar de locatie waar het zal gaan plaatsvinden. We installeren onze camera’s, microfoons en regie apparatuur. Daarna doen we een technische check om zeker te weten dat zowel beeld als geluid goed doorkomen. Vervolgens wordt de stream “open gezet” en kan de uitzending starten. Achteraf krijg je van ons de getoonde livestream op USB stick.

Wij leveren:

  •  Inventarisatie van wensen per Mail/WhatsApp

  •  Altijd 3 Camera’s

  •  Microfoons

  •  Mogelijkheid tot laten zien van foto’s, video’s en  presentaties

  •  2 Medewerkers (1x regie en 1x camera)

  •  Onbeperkte stream tijd

  •  Onbeperkt aantal kijkers

  •  Indien gewenst beelden op USB stick nagestuurd